Blog

TENİSİN FAYDALARI NELERDİR? NEDEN TENİS OYNAMALIYIZ?

Tenis, 2 veya 4 kişi ile birlikte oynanan eğlenceli bir aktivitedir. Tenis sporunu ister 5 yaşında bir çocuk ister 60 yaşında bir yetişkin oynayabilir. Her yaşa ve cinsiyete hitap eden, hem içerisinde eğlence barındıran hem de sağlıklı bir yaşam için harika bir spor dalıdır. Tenis ile ilgili bilginiz yok ise ve tenis oynamaya başlamak istiyorsanız içeriklerimiz ilginizi çekebilir.

Tenis Kuralları | Teniste Bilinmesi Gerekenler

İstanbul’da Tenis Okulu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler



TENİSİN FAYDALARI
Tenis sporu fiziksel olarak hareketli ve esneklik gerektiren bir spor türüdür. Diğer sporlarda olduğu gibi efor harcamanız gerekir. Tenis sağlığınız ve zindeliğinizi korumak gücünüzü kuvvetlendirmek için harika bir spordur. Fiziksel olduğu gibi psikolojik de sayısız faydası vardır. Gelin bunlara birlikte bakalım.

TENİSİN FİZİKSEL FAYDALARI
Genellikle açık havada oynanan tenis, size ve oynayan sevdiklerinize pek çok fayda sağlar.

Egzersiz: Tenis sporu tüm vücut egzersizi yapmanız da yardımcı olur. Hareketli bir spor olmasından dolayı vücudunuz da yer alan tüm kasları çalıştırarak mükemmel egzersiz fırsatını size sunar. Alt vücutta iç ve dış bacağı, kalçaları ve ayak bileklerinizi çalıştırarak kuvvetlendirir. Üst vücutta ise kol kaslarınıza, omuz ve sırt gelişiminize büyük katkılar sağlar.
Kan Akışı: Tenis temiz havada ve açık alanda yapılan bir spordur. Bu nedenle oynarken ciğerlerinize aldığınız temiz hava kan akışını hızlandırırken kaslarınızı da besler. Kan akışınızın hızlanması vücudunuzu dinç tutar. Kaslarınızın performansını yükselterek enerjinizi kullanmanızı sağlar.
Kalori ve Yağ Yakımı: Tenis hep dediğimiz gibi hareketli bir spor türüdür. Koşma, zıplama, eğilme gibi aklınıza gelebilecek pek çok fiziksel hareketi oyun içerisinde yaparsınız. Tenis oynarken oluşan sürekli hareketlilik durumu sizin kalori ve yağ yakmanızı sağlar. Aynı zamanda kas oluşumunu da başlatır ve geliştirir. Tekli oynanan oyunlarda saatte yetişkin bir birey ortalama 400 ila 600 kalori arasında yakım sağlar.
Kalp Sağlığı: Tenis oynarken aldığınız temiz hava ve yaptığınız egzersiz kalp krizi, felç gibi kardiyovasküler hastalıkları engelleyicidir. 2016 yılında Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre %56 oranında kalp hastalıkları riskini azalttığı bulgusuna varılmıştır.
Kemik Sağlığı: Düzenli yapılan egzersiz kemik kütlenizi arttırmanızı, ileriki yaşlarda ise kütle azalmasını yavaşlatmanızı sağlar.
Beyin Gücü: Tenis stratejik bir oyundur. Oynarken aynı zamanda karşınızdaki rakibi egale edebilecek hareketleri ölçmeniz gerekir.Yaratıcılık, savunma, taktik, hareket etme ve planlama birçok eylemi aynı anda yapmanız beyin sinirlerindeki bağlantıların gelişmesini sağlar.


TENİSİN PSİKOLOJİK FAYDALARI



Tenisin fiziksel sağlığınıza ne kadar fazla katkı yaptığına değindik. Şimdi psikolojik olarak size neler kattığına değinelim.

Disiplin: Aslında her spor dalı bireylere disiplin davranışını kazandırır. Uzmanlaşmak veya iyi oynamak için düzenli antrenman, sabır ve özveri gerekir. Bu da bireylere disiplinli ve planlı davranışı öğretir.
Sosyal İlişkiler: Bireyler tenis oynarken tanımadığı ama tenise ilgili kişilerle beraber oynayabilir. Bu da yeni insanlar tanımanızı sağlayarak sosyal ilişkilerinizi kuvvetlendirir.
İletişim: Yeni bir insan veya tanıdığınız bir arkadaşınızla oynuyor olabilirsiniz. Karşılıklı diyaloglar her halükarda gerçekleşecektir. Centilmenlik dolu bu oyunda insanlarla iletişiminiz daha fazla kuvvetlenecektir.



NEDEN TENİS OYNAMALIYIZ?

Tenisin hem fiziksel hem de psikolojik olarak bize kattığı yararlı şeylerden sizlere bahsettik. Kaliteli vakit geçirebileceğiniz bir spor olan tenisi, sosyal bir aktivite olarak değerlendirebilir ve sevdiklerinizle vakit geçirirken sağlığınızı koruyabilirsiniz. El ve göz koordinasyonunuzu geliştirdiğiniz tenis sizi ileriki yaşlarda yaşabileceğiniz bedensel ve ruhsal hastalıklara karşı koruduğunda ‘’Neden daha önce başlamadım ki?’’ sorusunu sordurabilir.

Kaç yaşında olursanız olun takım çalışmasına illa ki ihtiyaç duyarsınız. Tenis size kazandırdığı disiplin, özveri, saygı ve birlikte çalışma yetenekleriyle hayatınızın her alanında kaliteyi arttır.

ERG Sports ekibi olarak uzman antrenör kadromuzla birlikte sizlere hizmet vermekten ve sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyarız.
ERG Sports Beyaz Logo

Türkiye’nin çeşitli illerinde, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, tenis turnuvaları, uluslararası tenis akademisi, tenis kampları, yaz ve kış spor okulları, seminerler, eğitim haftaları ve tanıtımlar düzenleyen, sektöründe deneyimli çalışanlardan oluşan bir organizasyon şirketidir.

Search