Blog

ÇOCUKLAR KAÇ YAŞINDA TENİSE BAŞLAMALI?

Tenis dünya çapında en fazla izlenen, takip edilen ve oynanan spor dallarından biridir. Pek çok insan önde gelen tenis oyuncularını hayranlıkla izler. Ülkemizde daha düşük oranda olsa da dünya çapında birçok çocuk tenis oyuncularını kendine rol model alabilmektedir. Tenis sadece oyuncuları nedeniyle değil, oyun içerisinde sahip olduğu sayısız fiziksel hareket ve psikolojik katkılardan dolayı da popüler hale gelmiştir. Çocuk, genç veya yaşlı demeden 7’den 70’e her yaş ve cinsiyet grubundan insanın ilgisini çekmekte ve oynanabilmektedir.


TENİSİN ÇOCUKLARA FAYDALARI
Tenis fiziksel güçlülük ya da diğer bir deyişle fiziksel kondisyonu artırıcı bir spor dalıdır. Atiklik, esneklik gibi sinir sistemini de kuvvetlendiren faydaları sayesinde çocuklar için harika bir spordur. Çocuğunuzu bir spora yönlendirmek istiyorsanız ve ‘’Çocuğu hangi spora yönlendirmeliyim?’’ diye kendi kendinize soruyorsanız tenis mükemmel bir tercih olacaktır. Yaz tenis okulu ve kış tenis okulu seçenekleri bulunan tenis okullarının arasından seçim yapmakta zorlanıyorsanız sizin için hazırladığımız içeriğe göz atmanız da fayda var!

İstanbul’da Tenis Okulu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tenis çocuğunuzun fiziksel olarak gelişmesinde yardımcı olduğu gibi aynı zamanda mental olarak gelişmesinide sağlar. Çocuklar küçük yaştan itibaren sosyal ortamlarda bulunarak iletişimini kuvvetlendirdiğinde kendini daha iyi ifade eden, girişimci ruhlu ve özgüven sahibi bireyler haline gelirler. Bu aşamada ailesi olarak sizinde destek vermeniz ileriki dönemde iş yaşamıyla birlikte bu sporu rekabet edebilecek ve profesyonel düzeyde devam ettirmesine yardımcı olur. Böylelikle birçok sağlık probleminden korunur ve güçlü bir bedene sahip olur.

Her sporda olduğu gibi bu sporda da başlarken bir hedef belirlemeniz faydalı olacaktır. Bu konu da hedefi belirlerken çocuğunuza da danışmanızı öneriyoruz. Eğer çocuk istemediği bir şeye yönlendirilirse spor dallarının tümünden soğuyabilir ve psikolojik olarak zararlar görebilir. Çocuğunuza hedef belirlerken profesyonel sporculardan örnekler verebilir, amatör videolar izletebilirsiniz. Bu çocuğunuzun ne yapacağına dair kafasında fikir oluşmasını sağlayacaktır. Sadece eğlence amaçlı da oynamak isteyebilir. Eğlence amaçlı amatör dahi tenis oynasada onun sağlığına katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz.


TENİS OYNAMAYA BAŞLAMAK İÇİN EN İYİ YAŞ NEDİR?

Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi tenis sporunu çocuk, genç ve yaşlı her yaştan ve her cinsiyetten insan oynayabilir. Unutmayın ki hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir. Yeter ki isteyin. Hangi yaşta başlarsanız başlayın tenis oynamak için yeterli pratiklik düzeyini belirli bir yol katettikten sonra oynayabilirsiniz. Fakat bazı faktörler tabi ki var!

Eğer tenis ve diğer tüm spor dallarına geç yaşta başlarsanız vücut kondisyonunuzu hemen sağlayamayabilirsiniz. Yine de bu durum sizi asla yıldırmasın. Oyundan zevk alarak oynayabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Yetişkin bireyler ciddi anlamda ve profesyonel düzeyde oynamak istediğinde çocuklara nazaran daha fazla enerji tüketmek durumunda kalabilirler.

Çocuklar 3 yaşına geldiğinde fiziksel kondisyonu ve hareket kabiliyeti yeterli düzeyde gelişme göstermiş olur. Birçok antrenör ve uzman hocalarımızın görüşüne göre en ideal olanı 3 yaşını da tamamladıktan sonra 4-5 yaşında bu spora balamasıdır. Çocuk bu yaşlarda verilen talimatları daha iyi anlar ve uygulamaya koyarlar. Yetiştirmek için uygun yaş grubudur. 4-5 yaş grubunda bulunan çocuklar biz yetişkinlere göre daha hızlı öğrenir ve gelişim gösterirler.

Her çocuğun gelişimi birbirinden farklıdır. Çocuğunuzu başka bir çocukla kıyaslamamalısınız. Kıyasladığınız takdirde çocuğunuz kendisini başarısız hissedebilir ve hayal kırıklığına uğrayabilir. Sadece siz değil tenis hocası veya tenis antrenörünün de motive edici, sabırlı ve destekleyici olması gerekir. ERG Sports olarak her zaman çocuklarınızın ve sizin yanınızda olmaktan mutluluk duyarız. Tenis ile alakalı merak ettiğiniz ne varsa tarafımıza iletebilir ve bizlerle paylaşabilirsiniz.
ERG Sports Beyaz Logo

Türkiye’nin çeşitli illerinde, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, tenis turnuvaları, uluslararası tenis akademisi, tenis kampları, yaz ve kış spor okulları, seminerler, eğitim haftaları ve tanıtımlar düzenleyen, sektöründe deneyimli çalışanlardan oluşan bir organizasyon şirketidir.

Search