Blog

İSTANBUL’DA TENİS OKULU SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İstanbul’da ikamet ediyor ve çocuğunuz için tenis okulu arıyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! İstanbul tenis okulları arasında hangisini seçeceğinize karar vermek biraz zor olabilir. Tenis okulu seçerken dikkat etmeniz gereken her şeyi bu içeriğimiz de düzenledik. Tenis ile ilgili daha fazla bilgi istiyorsanız diğer içeriklerimiz ilginizi çekebilir:

Tenis Kuralları | Teniste Bilinmesi Gerekenler
Tenis Terimleri | Tenis Sözlüğü [Tüm Terimler]



TENİS DERSİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Eğer tenis dersini çocuğunuz için düşünüyorsanız size bir kaç önerimiz var. Tenis her sporda olduğu gibi çocuklarınıza saygı, hoşgörü ve centilmenliği öğretir. Çocukların tenise başlaması için 5-6 yaş arası en iyi dönemdir. Bu yaşta ki çocuklar tenis raketini daha iyi tutar. Çünkü bu yaşlarda hareketlerini daha iyi ve hızlı bir şekilde geliştirirler.

Tenis dersi planlamaları çocuklar için yapıldığında biraz zor olabilir. Tenis dersi planlaması yaparken belirli faktörlere dikkat etmelisiniz. Tenis dersinin amacını belirlemelisiniz. Tenisi profesyonel olarak sürdürmesini mi istiyorsunuz yoksa kondisyonunu geliştirmek ve hobi amaçlı mı oynamasını istiyorsunuz? Tenis dersinin amacını belirlemek bir çok noktada size kolaylık sağlayacaktır. Örneğin ne tür bir ders seçeceğiniz gibi.

Ders türü seçimi tenis dersi amacınız ile doğrudan bağlantılıdır. Çocuklar için grup tenis dersleri oldukça faydalı bir seçimdir. Çocuğunuzun insanlarla iletişim kurarak sosyalliğini arttıracağı gibi eğer profesyonel olmasını istiyorsanız da tenisi sevdirecek iyi bir zemin hazırlayacaktır. Yaz tenis okulu aradığınız ortam için mükemmel olabilir. Çocuğunuz okula gidiyorsa harika bir yaz aktivitesidir. Eğer çocuğunuz henüz okula başlamadıysa kış tenis okulu tercih etmeniz faydalı olacaktır. Böylelikle çocuğunuzu yazın su sporları gibi alanlara yönlendirebilirsiniz.



DOĞRU TENİS ANTRENÖRÜ NASIL BULUNUR?

Doğru tenis antrenörü bulmak zor bir süreçtir. Özellikle başlangıç seviyesinde iyi bir antrenör ile çalışmak diğer seviyelerde daha hızlı öğrenmenizi ve profesyonelleşmenizi sağlar. İyi bir tenis antrenörü hem zamanınızı hem de bütçenizi en doğru şekilde kullanmanıza yardımcı olur.

Her iyi oyuncu iyi bir antrenör olmayabilir. Öğretme yeteneği burada ki en önemli faktördür. Ayrıca birlikte çalışacağınız antrenör yeterli bilgi ve sertifikalara sahip olduğundan emin olmalısınız. Antrenörünüzü seçerken daha önce kimlerle birlikte çalıştığına ve başarılarına göz atmanızda da oldukça fayda var.

Doğru teknik bilgiye ek olarak iletişim becerisi de büyük bir önem taşımaktadır. Özellikle çocuğunuzu bir tenis okuluna kayıt edecekseniz bu faktör kritik bile diyebiliriz. Güçlü ve iyi bir iletişim ile çocuğunuzun kendi olan güveni artar ve öğrenme isteği pozitif yönde etkilenir.

ERG Sports olarak tenis eğitiminde antrenörün öneminin farkındayız. Sizler için uzman kadromuz ile birlikte bilgiler paylaşmaya ve hizmet vermeye devam edeceğiz.
ERG Sports Beyaz Logo

Türkiye’nin çeşitli illerinde, ulusal ve uluslararası spor organizasyonları, tenis turnuvaları, uluslararası tenis akademisi, tenis kampları, yaz ve kış spor okulları, seminerler, eğitim haftaları ve tanıtımlar düzenleyen, sektöründe deneyimli çalışanlardan oluşan bir organizasyon şirketidir.

Search